دریل گیربکسی چیست و چه کاربردی دارد؟
دریل گیربکسی هم یکی دیگر از انواع دریل برقی دستی می باشد که به واسطه داشتن یک گیبرکس فلزی در قسمت جلویی دریل به دریل گیربکسی معروف است. کارکرد دریل های گیربکسی دقیقا مانند دریل چکشی است و فقط در مواردی که نیاز به قدرت بسیار بالاتر برای سوراخکاری وجود دارد از دریل های گیربکسی استفاده می شود.
در قسمت جلویی دریل گیربکسی یک جعبه دنده یا همان گیربکس قرار داده شده است که در داخل آن چندین چرخ دنده برای تغییر میزان گشتاور یا همان قدرت دریل قرار داده شده است. از طریق یک دکمه که روی بدنه یا نیم تنه فلزی دریل وجود دارد امکان این تغییر حالت وجود دارد.
از دریل گیربکسی در زمانی استفاده می شود که سوراخکاری با قطر بالا و روی متریال های سختی همچون فولاد انجام می شود؛ در این حالت گیربکس دریل را روی حالت یک قرار می دهند و گیربکس نیروی چرخشی موتور را به گشتاور بسیار بالا تبدیل می کند و در این حالت براحتی و با قدرت بسیار بالا مته در فولاد سوراخکاری میکند.
اما در زمانی که نیازی به قدرت بالا وجود ندارد، گیربکس را در حالت دو قرار داده و مانند دیگر انواع دریل با سرعت بالا کار سوراخکاری را انجام می دهند.
دریل های گیربکسی تمام امکانات و ویژگی های دریل های ساده و چکشی را دارا هستند و فقط امکان افزایش قدرت چرخش (گشتاور) برای این دریل ها از طریق گیربکس فراهم شده است. دریل گیربکسی به دلیل وجود گیربکس فلزی و چرخ دنده های داخل آن وزن بیشتری نسبت به دریل ساده و چکشی دارد که در زمان خرید باید به این نکته دقت لازم را داشته باشید.
تفاوت دریل گیربکسی و دریل چکشی
فرق دریل گیربکسی و چکشی فقط به کارکرد و نوع کاربرد آن ها محدود نمی شود. این دو دستگاه از لحاظ ساختاری نیز با یکدیگر تفاوت دارند:
تفاوت در شکل دریل
دریل چکشی دارای کلاچ های بزرگی است که در انتقال قدرت تأثیر بالایی دارد. سه نظام در دریل های چکشی قابلیت اتصال مته گرد و شش سر را دارد اما در دریل های گیربکسی این قابلیت وجود ندارد.
تفاوت در کاربرد دریل
دریل چکشی اغلب برای سوراخ کردن سنگ، بتن و سیمان مورد استفاده قرار می گیرد. ولی دریل گیربکسی برای باز و بسته کردن پیچ های بزرگ و سوراخکاری در قطرهای بالا کاربرد دارد.
تفاوت در ضربه زدن دریل
دریل چکشی فرآیندی از حالت چرخشی و ضربه ای را به قطعه کار وارد می کند و دارای یک کلید تنظیم سرعت هستند. دریل گیربکسی به صورت چرخشی به قطعه کار نیرو وارد می کند و برای پیچ های بزرگ در سطوح سخت مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین بدلیل استفاده از تعداد بیشتری چرخ دنده می توان دستگاه را توسط کلیدی در دو حالت تنظیم کرد. در یک حالت دریل سرعتی و در حالت دیگر دریل قدرتی عمل می کند که دو حالت رابطه عکس با یکدیگر دارند
تفاوت در سه نظام دریل
دریل چکشی سه نظام قطور و قوی تری نسبت به گیربکسی دارد و بیشتر حالت ضربه ای دارد تا چرخشی. علاوه بر این، دریل چکشی با زاویه مشخص به قطعه کار ضربه وارد می کند.
تفاوت در سوراخکاری دریل
دریل چکشی عملیات سوراخ کاری را با وارد کردن ضربه همراه با چرخش انجام می دهد و همانند این است که با چکش بر روی مته مورد نظر ضربه بزنیم، درحالیکه سوراخ کاری با دریل گیربکسی به صورت چرخشی است و هیچ نیرویی از اطراف به آن وارد نمی شود.
تفاوت در ابعاد دریل
دریل گیربکسی از نظر ابعاد معمولاً از دریل چکشی کوچک تر و سبک تر است. همچنین گشتاور دریل های گیربکسی به گونه ای است که به مچ دست فشار کمی وارد می کند. در دریل های گیربکسی سه نظام قوی و قطور نیست و این دریل معمولاً در مکان هایی با دسترسی سخت مورد استفاده قرار می گیرد.
یکی از مهم ترین دلایل تفاوت دریل گیربکسی و دریل چکشی این است که اعمال گشتاور در دریل گیربکسی بیشتر به صورت چرخشی است تا ضربه ای. از دریل گیربکسی می توان برای انجام کارهای طولانی مدت استفاده کرد.
مورد استفاده از دریل دنده ای یا گیربکسی
دریل گیربکسی برای سوراخکاری در فلز و کاشی مناسب است.
در قدرت زیاد از این دریل ها برای سوراخکاری،قلاویز کردن یا باز کردن پیچ استفاده می شود.
هنگامی که نیاز به سرعت بالا در سوراخکاری هستید می توانید از حالت سرعتی دریل گیربکسی استفاده کنید.
- ۰۱/۰۷/۱۳